Tradicija sportske rekreacije u Samoboru njeguje se dulje od sto godina, a sve je počelo osnivanjem “Hrvatskog sokola” 1904. godine. Nakon 2. svjetskog rata njegov  su rad nastavili redom: Fiskulturno društvo “Samobor”, Gimnastičko društvo za tjelesni odgoj, Gimnastičko društvo “Partizan” te kasnije Društvo za sportsku rekreaciju “Partizan” Samobor. Savez za sportsku rekreaciju “Samobor” utemeljen je 1981. godine, a objedinio je rad Društava za sportsku rekreaciju “Partizan” iz Samobora i Bregane te više od dvadeset sekcija za sportsku rekreaciju u tadašnjim mjesnim zajednicama i radnim organizacijama.

Od 1990. godine skrb o sportskoj rekreaciji u Samoboru vodi Društvo za športsku rekreaciju “Šport za sve” Samobor. Svoju djelatnost društvo temelji na sportskoj  rekreaciji svih dobnih skupina – od djece predškolske dobi do odraslih osoba. Važno je istaknuti i velik angažman žena različitih dobnih skupina, a tijekom posljednjih trideset godina u različitim vježbačkim skupinama i aktivnostima sudjelovalo ih je više od 350. Najpoznatija aktivnost DŠR-a su pješački pohodi u Samoborsko gorje koji pod geslom “U susret zdravlju” već desetljećima nekoliko puta godišnje okupljaju brojne građane Samobora i okolice.

Predsjednica Društva za športsku rekreaciju “Šport za sve” Samobor je Ljiljana Šurbek Bošnjak, a velik doprinos radu društva u proteklom su razdoblju dali Ivan Bezjak, Josip Leopold, Radislav Aleksić i pokojni prof. Slavko Rudolf. Voditeljice stručnog vježbanja sa ženama su Đurđa Vuković i Diana Trčak Regović i desetljećima su nositeljice ukupnih aktivnosti društva, kojima je osnovni cilj promicanje rekreacije kao zdravog načina života.

DŠR “Šport za sve” Samobor aktivni je član Hrvatskog saveza športske rekreacije “Šport za sve” i Samoborskog športskog saveza.

Počnite vježbati već danas!