Program „Tri koraka do zdravlja“ namijenjen je osobama svih životnih dobi, s naglaskom na srednju i stariju životnu dob, kojima je redovna fizička aktivnost od presudne važnosti za očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja. Namjera nam je privući i potaknuti na redovnu fizičku aktivnost što veći broj građana Samobora, posebno onih kojima nedostatna mjesečna primanja onemogućavaju uključivanje u na tržištu dostupne programe sportske rekreacije, što se prije svega odnosi na nezaposlene osobe i umirovljenike, kao i na zaposlene osobe s ispodprosječnim mjesečnim dohotkom. 

U okviru programa „Tri koraka do zdravlja“ zainteresiranim su osobama ponuđena tri načina vježbanja – tai chi, nordijsko hodanje i Body Balance / Sh'Bam te im je omogućeno da kombinacijom različitih vrsta fizičke aktivnosti kreiraju vlastiti tjedni plan treninga, u skladu s individualnim interesima i potrebama. 

Uz navedene načine vježbanja svima je omogućeno i uključivanje u redovne programe vježbanja koje DŠR „Šport za sve“ Samobor provodi u okviru svog godišnjeg programa rada, s naglaskom na vježbačke skupine u okviru kojih se provode vježbe korektivne gimnastike. 

Ciljevi programa su promoviranje sportske rekreacije u Samoboru, privlačenje što većeg broja novih vježbača te njihovo uključivanje u programe sportske rekreacije u Samoboru, kao i poboljšanje fizičkog i mentalnog zdravlja te unaprjeđenje kvalitete života svih korisnika programa.
Počnite vježbati već danas!