5. Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Karlovačkoj županiji

5. Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Karlovačkoj županiji


Povodom obilježavanja Praznika rada, 01.svibnja, 2019.godine, održan je 5. Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Karlovačkoj županiji.

Festival je organiziran pod pokroviteljstvom Karlovačke županije, Matice umirovljenika Karlovačke županije, Gradskog društva Crvenog križa Slunj i Turističke zajednice grada Slunja. Ovo je druga godina da je Slunj domaćin ovog događanja i da se isto održava na Rastokama.

Sudionicima festivala na raspolaganju su bile tri staze različite duljine i zahtjevnosti - staza Kremen duljine 7,5 km, staza Slunjskih velikana duljine 5 km i staza uz Kanjon Korane duljine 2,5 km. Najatraktivniju stazu od izvora rijeke Slunjčice do Rastoka nije bilo moguće koristiti budući da je ove godine zbog loših vremenskih uvjeta odnosno kiše prethodnih dana bila poplavljena.

Hodačima i hodačicama iz cijele Hrvatske pridružile su se i članice DŠR Samobor koje su odabravši stazu Slunjskih velikana uživale u ugodnoj šetnji, prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitostima Slunja i Rastoka.

Festival su medijski popratili i drugi portali pa više informacija o samom događanju možete pročitati i na: 

https://likaclub.eu/foto-proslava-praznika-rada-u-rastokama-okupila-ljubitelje-nordijskog-hodanja-iz-cijele-hrvatske/?fbclid=IwAR33TyFeJ4G3tM-yTuaA-2yN-VxK7nz8U0MheF1uwMfHkVdouvz4DPuP8Jw

http://karlovacki.hr/1-svibanj-u-slunju-obiljezen-likovnom-kolonijom-i-5-festivalom-nordijskog-hodanja/

Počnite vježbati već danas!