Nordijsko hodanje - dodatni termini

Nordijsko hodanje - dodatni termini


DODATNI TERMINI JER STE VI TO TRAŽILI!!!!!!

 
Obzirom na veliki veliki broj novih zainteresiranih sudionika, te kako bismo ispoštivali sve propisane epidemiološke mjere i prilagodili treninge našim novim članovima uvodimo dodatne termine Nordijskog hodanja.
 
Treninzi će se održavati utorkom i četvrtkom od 18.00-19.00 sati pod stručnim vodstvom naših voditelja nordijskog hodanja. S treninzima počinjemo 02. ožujka, 2021. Polazak je ispred dvorane DŠR Samobor (nasuprot Bipe).
 
Za one koje se još nisu upoznali sa tehnikom nordijskog hodanja nekoliko kratkih informacija - nordijsko hodanje nastalo je u Finskoj kao zamjena za skijaško trčanje, a podrazumijeva hodanje po ravnom ili brdovitom terenu uz posebnu tehniku kretanja te korištenje u tu svrhu konstruiranih štapova.
 
Kretanje primjenom tehnike nordijskog hodanja smanjuje mišićnu napetost u vratu i ramenom pojasu, povećava gibljivost kralježnice i gornjeg dijela trupa, jača muskulaturu podlaktice, ramenog pojasa, kao i trbušnu, grudnu i leđnu muskulaturu, jača skočne i koljenske zglobove, smanjuje opterećenje koljenskog zgloba kod osoba s prekomjernom težinom, pri čemu se uporabom štapova povećava sigurnost kretanja na skliskom i neravnom terenu te se povećava potrošnja kalorija za približno 20 % u odnosu na običan hod.
 
Prevencija nastanka bolesti znatno je učinkovitija i jeftinija nego liječenje, pri čemu bitnu ulogu ima tjelesna aktivnost.
 
Svim zainteresiranim sudionicima biti će osigurani štapovi za nordijsko hodanje pa je sukladno tome nužna prethodna prijava.
 
Za sve informacije i prijave molimo da kontaktirate našu voditeljicu - Ljiljanu Šurbek Bošnjak na +385 98 622 421.
 
Kretanje nam je zapisano u genima zato požurite i pridružite nam se!

Počnite vježbati već danas!