ODRŽAN 2. FESTIVAL NORDIJSKOG HODANJA I PJEŠAČENJA U SAMOBORU

ODRŽAN 2. FESTIVAL NORDIJSKOG HODANJA I PJEŠAČENJA U SAMOBORU


Proteklog vikenda uspješno smo organizirali drugi po redu Festival nordijskog hodanja i pješačenja "U susret zdravlju" u Samoboru. Zbog pandemije koronavirusa broj sudionika bio je limitiran, ali unatoč tome zadovoljni smo odazivom sudionika - njih osamdesetak iz Samobora, Zagreba, Varaždina i Osijeka uspješno je prohodalo jednu od 4 ponuđene staze duljine 3km, 4.5km, 7.5km i 8km po Samoboru i okolici.

Obzirom na trenutnu situaciju i smanjene mogućnosti rekreacije nordijsko hodanje predstavlja idealan način kretanja i održavanja kondicije i svakako doprinosi našem zdravlju. Nadamo se da ste zadovoljni našom organizacijom jer ova godina nam je svima veliki izazov i prisiljeni smo nositi se sa brojnim ograničenjima. Iz tog razloga mnoga su rekreacijska društva otkazala planirane aktivnosti.

Prije polaska na svoje staze sudionici su imali priliku pridružiti se i ekipi koja marljivo vježba TAI CHI pod stručnim vodstvom voditelja Bore Ranitovića.

Potporu festivalu pružilo je i Gradsko Društvo Crvenog Križa te mladi volonteri Hrvatskog Crvenog Križa koji su prije polaska educirali sudionike, mjerili tlak i razinu šećera u krvi, a ujedno pratili hodače na njihovim stazama. Ovim putem im se zahvaljujemo.

Ujedno se zahvaljujemo i Samoborskom športskom savezu, Turističkoj zajednici Grada Samobora, POU Samobor, Hrvatskom savezu nordijskog hodanja, Probionu i ostalima koji su nas podržali i pružili nam podršku u organizaciji ovog događanja.

Vidimo se i sljedeće godine i nadamo se bez ograničenja i u što većem broju!!!!!

Počnite vježbati već danas!