RADIONICA NORDIJSKOG HODANJA U BREGANI


Plakat Bregana

Društvo za športsku rekreaciju „Šport za sve“ Samobor organizira treninge nordijskog hodanja u Bregani pod stručnim vodstvom voditelja nordijskog hodanja. Treninzi se održavaju svakog ponedjeljka od 16 do 17 sati s polaskom ispred prostorija Udruge umirovljenika Grada Samobora podružnica Bregana (Bregana, Đ. Basaričeka 4).

Jedna od prvih aktivnosti koju ljudi nauče nakon rođenja je hodanje i možemo reći da nam je ono zapisano u genima. Jednako tako, hodanjem se čovjek oslobađa stresa. Aktivnost potiče lučenje hormona sreće, što je siguran put ka zdravom i ispunjenom životu.
Nordijsko hodanje nastalo je u Finskoj kao zamjena za skijaško trčanje, a podrazumijeva hodanje po ravnom ili brdovitom terenu uz posebnu tehniku kretanja te korištenje u tu svrhu konstruiranih štapova.
Kretanje primjenom tehnike nordijskog hodanja smanjuje mišićnu napetost u vratu i ramenom pojasu, povećava gibljivost kralježnice i gornjeg dijela trupa, jača muskulaturu podlaktice, ramenog pojasa, kao i trbušnu, grudnu i leđnu muskulaturu, jača skočne i koljenske zglobove, smanjuje opterećenje koljenskog zgloba kod osoba s prekomjernom težinom, pri čemu se uporabom štapova povećava sigurnost
kretanja na skliskom i neravnom terenu te se povećava potrošnja kalorija za približno 20 % u odnosu na običan hod.
Prevencija nastanka bolesti znatno je učinkovitija i jeftinija nego liječenje, pri čemu bitnu ulogu ima tjelesna aktivnost.
Zainteresiranim sudionicima bit će osigurani štapovi za nordijsko hodanje pa je sukladno tome nužna prethodna prijava.
Informacije i prijave: Ljiljana Šurbek Bošnjak +385/98622-421
POČNITE VJEŽBATI VEĆ DANAS!
Počnite vježbati već danas!