Radionica nordijskog hodanja u Samoboru

Radionica nordijskog hodanja u Samoboru


U Samoboru 02. travnja 2019. godine započinje radionica nordijskog hodanja pod stručnim vodstvom prof.dr.sc. Gordane Furjan-Mandić. Program radionice obuhvaća 10 jednosatnih edukativnih treninga koji će se održavati svakog utorka s početkom u 19:00 sati na prostoru Vugrinščaka.

Nordijsko hodanje nastalo je u Finskoj kao zamjena za skijaško trčanje, a podrazumijeva hodanje po ravnom ili brdovitom terenu uz posebnu tehniku kretanja te korištenje u tu svrhu konstruiranih štapova.

Kretanje primjenom tehnike nordijskog hodanja smanjuje mišićnu napetost u vratu i ramenom pojasu, povećava gibljivost kralježnice i gornjeg dijela trupa, jača muskulaturu podlaktice, ramenog pojasa, kao i trbušnu, grudnu i leđnu muskulaturu, jača skočne i koljenske zglobove, smanjuje opterećenje koljenskog zgloba kod osoba s prekomjernom težinom, pri čemu se uporabom štapova povećava sigurnost kretanja na skliskom i neravnom terenu te se povećava potrošnja kalorija za približno 20 % u odnosu na običan hod.

Sudionicima radionice bit će osigurani štapovi za nordijsko hodanje te je iz tog razloga nužna prethodna prijava (do 30.03.2019.)

Informacije i prijave: Ljiljana Šurbek Bošnjak +385 98 622 421

Počnite vježbati već danas!